Jazeker. Het Netto Havenpensioen is daar juist voor bedoeld.
Sinds 2015 geldt een beperking aan wat fiscaalvriendelijk opzij gezet mag worden voor het pensioen. Hierdoor hebben sommige bedrijven en hun medewerkers nu te maken met een ‘bovenmatig pensioenbudget’.
Dat wil zeggen: er is meer geld beschikbaar dan ze kwijt kunnen in de pensioenregeling.
Juist voor deze situatie is het Netto Havenpensioen bedoeld. Zodat bedrijven/medewerkers hun gehele pensioenbudget toch aan pensioen kunnen blijven uitgeven.
Let op!
Sommige bedrijven/medewerkers hebben een bovenmatig pensioenbudget terwijl onze Stichting tegelijkertijd een bijdrage aan hun pensioenregeling betaalt. (Stap 3 voorziet in een bijdrage van 2000 euro per jaar voor elke B-deelnemer van wie de pensioenregeling is verbeterd.)
Deze bijdrage blijft alleen gehandhaafd wanneer de werkgever aantoont dat een fors deel van het bovenmatige pensioenbudget inderdaad aan pensioen wordt besteed:
- Daarom moet ten minste 70% van de medewerkers van 1960 en jonger (en in dienst per 1 februari 2013) deelnemen aan het Netto Havenpensioen.
Bij deelname onder de 70% kan de werkgever 25% van de Stap 3-bijdrage voor medewerkers van 1960 en jonger verliezen.
Het bedrijf ontvangt dan niet meer 2000 euro p.p./p.j. maar 1500 euro p.p./p.j.
De nieuwe regels voor de bijdrage uit Stap 3 zijn opgenomen in het Reglement van Stap 3 en gaan in op 1 januari 2017.
Over de bestemming van het bovenmatige pensioenbudget van medewerkers van de geboortejaren 1950-1959 kunnen werkgevers en werknemers onderling afspraken maken. Deze categorie medewerkers komt immers niet in aanmerking voor een NHP-bonus (ze mogen wel meedoen aan het Netto Havenpensioen).