UITSLAG REFERENDUM

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

RECHTER GEEFT FIAT AAN 'ONTKLEMMING' BEKLEMD VERMOGEN

Het akkoord tussen Stichting Belangenbehartiging en Aegon is op dinsdag 13 januari 2015 goedgekeurd door de rechter. Dit betekent dat de beklemming op een deel van het vroegere Optas-vermogen definitief vervalt.

SBPVH-voorzitter Niek Stam is tevreden over de uitspraak van de rechter. "Dankzij deze goedkeuring komt nu eindelijk de weg vrij voor financiële compensatie door Aegon. Alles bij elkaar gaat dat toch om bijna 190 miljoen euro. Veel geld waarmee we de pensioenen van havenmedewerkers weer een stukje kunnen verbeteren."

Uitslag Referendum
Werknemers van havenbedrijven zeggen 'ja' tegen de deal met Aegon. Van de uitgebrachte stemmen is 94% voor beëindiging van het conflict over het 'beklemde vermogen' in combinatie met een bijdrage van Aegon van circa 188 miljoen euro waarmee de pensioenen van (huidige) havenwerkers verder verbeterd kunnen worden.
SBPVH-voorzitter Niek Stam: met deze uitkomst van het referendum is de weg vrij om de deal verder af te wikkelen met een vaststellingsovereenkomst en een ontklemmingsprocedure bij de rechter.

Het tellen van de stemmen was in handen van zes niet bij S(V)BPVH betrokken personen. Namens werkgevers van havenbedrijven waren dat Ben van Deurzen (EECV) en Leonieke Verbove (P&O NSF). Namens de werknemers werden de stembiljetten geteld door Sjaak van Gelder (ECT, tevens lid van de Deelnemersraad Optas), Koen Keehnen (Uniport), Jan van Rees (EMO) en Ed Andriessen (P&O NSF).


De uitslag is formeel vastgelegd in een proces-verbaal.