SVBPVH VERBETERT DE PENSIOENEN IN DE HAVENSECTOR

Deze pensioenverbeteringen zijn mogelijk dankzij een lange maar succesvolle strijd om de nalatenschap van PVH, ons vroegere pensioenfonds. Die strijd leidde in 2010 tot een akkoord met Stichting Optas, waardoor we 500 miljoen euro kregen. Ten slotte bereikten we ook een akkoord met Aegon, zodat we sinds 2015 verdere pensioenverbeteringen doorvoeren. Ter waarde van nog eens 188 miljoen euro.

 

 

  Optas-1 Plus
Wat:

Aanvulling van 7,25 % op maximaal 15.000 euro van het Optas-1 pensioen dat tot aan 1998 was opgebouwd bij Optas Pensioenen en dat nu is verzekerd bij Optas/Aegon.

Voor wie: (Oud)kantoormedewerkers met Optas 1-pensioen.
Wanneer: Mei 2012. Met terugwerkende kracht tot 1 juli 2011.


Stap 2 is definitief gezet en afgewikkeld. Onderstaande verouderde tekst is ter informatie achteraf.

Optas 1-pensioen

Als u recht hebt op de aanvulling van Stap 2 kreeg u een brief van Aegon en Stichting Vermogensbeheer. Hierin staat een nieuw polisnummer. Dit is een apart nummer, dat alléén verwijst naar de aanvulling van 7,25%. Als u de aanvulling wilt vergelijken met het door u opgebouwde pensioen per 31/12/1997 pak dan de polissen van 1997 en 1998 erbij. Kijk bij ‘de opgebouwde waarde’ (niet bij ‘het verzekerd bedrag’).

 Onder 'Vaak Gestelde Vragen', vindt u bij 'Stappen' meer informatie over Stap 2.

 Klik op 'deelnemer' of op 'nabestaande/ex-partner' om te zien wat de aanvulling ongeveer voor u betekent. 

 

Belangrijk!
De aanvullingen in Stap 1, 2 en 3 komen vooral ten goede aan de pensioenrechten van mensen (kantoor- én operationeel personeel) die vóór 1998 in de havens werkten. Het overgrote deel van hen is inmiddels met pensioen, werkzaam in een andere sector, of overleden. Deze oud-medewerkers van havenbedrijven (en hun partners en nabestaanden) delen niet meer mee als er in de toekomst geld is voor verdere pensioenverbeteringen.

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Aanvulling van minimaal 7% op maximaal 15.000 euro van het Optas-1 pensioen dat tot aan 1 januari 1998 was opgebouwd bij Optas Pensioenen NV en dat nu is verzekerd bij Optas/Aegon.

Stap 1